Hoe werkt het?

SolarFish: hoe het werkt

 

Net als een conventionele zwembadafdekking remt de vloeistof in de vis de verdamping. Verdamping is de voornaamste bron van warmte verlies en zorgt dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden.Het warme oppervlakte water verdampt snel. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een bad te verwarmen wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus belangrijk om de verdamping tot een minimum te beperken.

 

Door een onzichtbare, slechts 1 à 2 moleculen dikke laag van de vloeistof over het zwembadwateroppervlak te verspreiden wordt deze verdamping tegengegaan. De SolarFish vloeistof is gemaakt uit zorgvuldig gekozen bestanddelen die samen lichter dan water zijn en dus op het water blijven drijven. De gebruikte bestanddelen trekken elkaar aan, als ware het magneten.

 

Op deze manier wordt er bovenop het wateroppervlak een geheel onzichtbare  isolerende laag gevormd die de warmte zolang mogelijk in het water houdt.

Er worden veel systemen aangeboden met de vloeistof. Meestal in de vorm van  Ballen waar men 3 gaatjes inprikt en in de skimmer legt ( nadeel mag niet samen met Cloor)en Vissen zonder computer dispenser of in de vorm van vloeistof in de fles en dan zelf elke dag een bepaalde hoeveelheid in het water goeten. Nadeel, soms zijn ze al binnen 14 dagen leeg dus de rest van de maand werken ze niet meer.  Hebben wij ook enkele jaren uitgetest, wij vinden dat de Solar-Fish beter en nauwkeuriger zijn werk doet. 


Wij leveren als enige de vloeistof geseald in een omhulsel in de vorm van een vis, waarin een computer gestuurde motor dispenser de vloeistof gecontroleerd per elk uur de juiste hoeveelheid  van de vloeistof injecteerd in het water, dag en nacht, een maand lang. Voor elk zwembad is er een SolarFish of Solar Turbo Fish.

Een bad heeft 0,8 ml per m2 per 24 uur nodig.  

U kunt gewoon zwemmen. Zodra een zwemmer het water betreedt ontstaat een gat in de Heatsaver laag. Echter, zodra de zwemmer het water verlaat zal de laag zich door de moleculaire aantrekkingskracht onmiddelijk weer sluiten. Zodra de moleculaire laag weer gesloten is verminderd deze de verdampingssnelheid met ca 50%!!

Men gebruikt de SolarFish om diverse redenen: Het past op elk bad, ongeacht grootte of vorm, bespaart energie, verlaagt de luchtvochtigheidsgraad bij binnenzwembaden, is gemakkelijk in gebruik het werkt een maand lang vanzelf, je spaart water en chemicaliën die anders zouden verdampen, remt verdamping ook wanneer het bad in gebruik is.

Solarfish vloeibare zwembadafdekking is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden, groot of klein, en kan evt. in combinatie met solarsunrings of verwarming gebruikt worden voor optimale resultaten!